A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Андріївської сільської ради Краматорського району Донецької області

Рекомендації

Дата: 09.09.2024 11:02
Кількість переглядів: 24

Рекомендації як убезпечити себе від зараження

Ретельно і часто мийте руки з милом чи обробляйте їх антисептиком.

  • Миття рук з милом - тривалість процедури — 20–40 с;
  • вода має бути теплою (комфортної температури), а не холодною чи гарячою;
  • обов’язкова процедура, якщо руки видимо забруднені, після приходу з вулиці, перед прийомом їжі, після відвідування туалету, якщо відсутній антисептик для рук;

Обробка рук спиртовмісним антисептиком:

  • спиртовмісний антисептик для рук — розчин із вмістом спирту 60–80% або із 2% хлоргексидину (інші засоби, що реалізують як «антисептик для рук», наприклад настій ромашки або розчини із 40% вмістом спирту, не є такими);
  • антисептик має покривати всю поверхню шкіри рук (в середньому на одну обробку слід використовувати 3 мл розчину, а це 24–27 «пшиків» кишеньковим диспенсером, тому рекомендовано його просто наливати в долоню);
  • тривалість обробки — близько 30 с;
  • особливу увагу приділіть нігтям (там накопичується найбільше бруду);
  • обов’язкова процедура в разі будь-яких контактів із (потенційно) забрудненими об’єктами;
  • у разі частого користування антисептиком застосовуйте крем для рук, щоб уникнути підсушування та утворення тріщин шкіри;
  • контролюйте доступ маленьких дітей до антисептика (він містить спирт і токсичний для прийому всередину).
  • Обробка рук спиртовмісним антисептиком:

    Уникайте скупчення людей. Якщо ви захворіли, залишайтеся вдома і зверніться до лікаря. Використовуйте захисну маску:

  • обов’язково — якщо захворіли і маєте респіраторні симптоми (кашель, нежить);
  • якщо перебуваєте у місцях великого скупчення людей — з метою додаткового захисту.
  • заміняйте маску щочотири години;
  • Додаткові рекомендації працівникам на об’єктах харчування

  • По термообробці необхідно суворо дотримуватись існуючих вимог до приготування страв.
  • Миття посуду повинно проводитись строго по інструкції:
  • видалення залишків їжі.
  • миття щіткою за температури води 50 градусів з миючими засобами.
  • миття з додаванням дез. розчину у іншій ємності (ванні).
  • ополіскування під проточною водою температурою не менше 65 градусів – це також в окремій ємності.
  • просушування на спеціальних полицях.
  • Запобіжні заходи під час подорожі

    Перед поїздкою

    Переконайтеся, що ваша організація, співробітники організації мають актуальну інформацію про райони де поширюється COVID-19.

    Ви можете знайти це за адресою.

    На основі актуальної інформації Ваша організація повинна здійснити оцінку переваг та ризиків, які пов’язані з майбутніми відрядженнями Ваших працівників.

    Уникайте направлення у відрядження працівників, які можуть піддаватися більшому високому ризику інфікування та розвитку ускладнень (наприклад, осіб літнього віку співробітники, що мають такі захворювання, як цукровий діабет, захворювання серця та легенів, тощо) в райони, де COVID-19 поширюється.

    Переконайтесь, що всіх осіб, які подорожують у регіони, що повідомляють про COVID-19, проінформовано про профілактичні заходи кваліфікованими медичними працівниками.

    Розгляньте питання про забезпечення працівників, які збираються подорожувати, невеликими пляшками (до 100 мл) дезінфікуючих засобів для рук на основі спирту. Це може полегшити регулярне миття рук.

    Під час подорожі

    Заохочуйте працівників регулярно мити руки та триматися не менше одного метра від людей, які кашляють або чхають.

    Переконайтесь, що працівники знають, що робити та до кого звертатися, якщо їм погано під час подорожі.

    Переконайтесь, що ваші працівники дотримуються інструкцій місцевих органів влади, де вони перебувають, подорожують. Якщо, наприклад, їм сказали місцеві органи влади не їхати кудись вони повинні виконувати вказівки місцевих органів влади. Ваші працівники повинні відповідати будь-яким місцевим обмеженням у подорожі, русі чи великих зборах.

    Коли ви або ваші співробітники повертаєтеся з подорожі

    Співробітники, які повернулися з району, де розповсюджується COVID-19, повинні контролювати симптоми протягом 14 днів та проводити виміри температури тіла двічі на день.

    Якщо у них навіть м’який кашель або не дуже висока температура (тобто температура 37,3 ºС і більше) вони повинні залишатися вдома і самоізолюватися. Це означає уникати близького контакту (один метр або ближче) з іншими людьми, включаючи членів сім’ї.

    Вони також повинні телефонувати до закладу охорони здоров’я або місцевого управління охорони здоров’я, надаючи їм детальну інформацію про свій стан здоров’я та недавні подорожі.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень